Stop over
     

Dubai

 

I Dubai bor över 2 miljoner människor med mer än 200 nationaliteter. Det gör Dubai till den mest kosmopolitiska metropolen i världen. Dubai har väldigt mycket att erbjuda och det är skönt att känna sig säker tack vare en i stort sett obefintlig kriminalitet. Solen skiner nästan varje dag, stränderna är fantastiska och shoppingen är världsberömd. Dubai är det nya spännande resmålet för 2000-talet.

Mer information och rekommenderade hotell finner du här>>

Transfer
Flygplatsen ligger 20 km från centrala Dubai. Ca 30 minuters restid med transferbuss/taxi.

     

Singapore

 

I denna vackra och moderna storstad smälter kulturerna samman och befolkningen upplevs som glada och välvilliga. Shopping är nyckelordet men Singapore bjuder också på mycket annat intressant, som till exempel arkitektur, mode, kultur och historia. Singapore känns som en lyckad förening mellan Väst och Asien. Man kan inte låta bli att imponeras av denna osannolikt rena storstad, där det känns absolut tryggt att vandra ensam genom gatorna mitt i natten.

Gratis destinationsguide om Singapore hämtar du här>>

Transfer
Flygplatsen ligger 20 km från centrala Singapore. Ca 30 minuters restid med transferbuss/taxi.

Raffles *****

The Oriental *****

InterContinental *****

River View ****

The Elizabeth ****

Rendezvous Hotel ****

 

Swissotel Merchant Court ****

Furama Riverfront ****

Albert Court ***

Allson ***

Copthorne Orchid ***

     

Singapore/Bintan

 
Om du önskar en kort badsemester i närheten av Singapore föreslår vi en ö som heter Bintan och tillhör Indonesien. Bintan ligger en timmes resa med snabbfärja från Singapore’s Tanah Merah Ferry Terminal.
 
Ungefärliga dubbelrumspriser:
Nirwana Gardens (3 stjärnor - från 1100kr/natt). Läs mer>>
Bintan Lagoon (4 stjärnor - från 1200kr/natt). Läs mer>>
Angsana (4,5 stjärnor - från 1450kr/natt). Läs mer>>  
Banyan Tree (5 stjärnor - från 3400kr/natt). Läs mer>>  

     

Bangkok

Bangkok är nog oslagbart när det gäller billig shopping. I denna pulserande storstad finns massor att se och göra. Gör Bangkok till ett minnesvärt stopp på resan.

Gratis destinationsguide om Bangkok hämtar du här>>

Transfer
Den nya flygplatsen Suvarnabhumi Intl Airport ligger 30km från centrala Bangkok. Beroende på trafiken 30-60 minuters restid med buss/taxi. Buss 7kr. Taxi ca 75 kr.

 

Shangri-La *****

Amari Watergate ****

Siam City ****

Radisson Bangkok ****

Narai ***

  Classic Place ***

     

Thailand

 

Thailand har behagligt varmt klimat, underbart vackra stränder, en förtrollande kultur, utmärkta hotell och fantastisk mat samt leende generösa människor. Strand- och badliv kan du uppleva i Hua Hin, knappt tre timmar med buss eller taxi från Bangkok. Svenskägda Leng Guest House erbjuder rena rum och trevlig atmosfär nära stranden. Läs mer>>  Söder om Hua Hin på stranden i Pranburi ligger Aleenta för dig som vill ha guldkant på vistelsen. Läs mer>>  Ytterligare en läcker Aleenta Beach Resort finns i Phuket-Phang Nga Läs mer>> Trots 10 minuters promenad till stranden trivs vi på Anchan Resort & Spa i Bang Tao, Phuket. Läs mer>>  På den vackra ön Koh Samui finns många fantastiska resorts i alla priskategorier. På Chaweng Beach finns en trevlig resort av god mellanklass, Le Paradis. Läs mer>>  Och allra bäst tycker vi om Koh Chang. Läs mer >>

     

Hong Kong

 

Hong Kong är en spännande destination. Här sjuder livet och kommersen. Förr var Hong Kong en brittisk kronkoloni och nu har det blivit inkörsporten till "Mittens Rike". Här finns bra shopping och modern arkitektur. Miljoner människor som ständigt är i rörelse. Stanna ett par dagar och njut av alla smaker och färger som Hong Kong erbjuder. Hong Kong lämnar ingen oberörd.

Gratis destinationsguide om Hong Kong hämtar du här>>

Transfer
Flygplatsen ligger 50 km från centrala Kowloon. Ca 40 minuters restid med transferbuss/taxi. Airport Express Train 25 minuter. Pris: ca HKD 100.

Kowloon Shangri-La *****

The Peninsula*****

Island Shangri-La *****

InterContinental *****

Marco Polo ****

The Prince****

The Kowloon ****

Renaissance Kowloon ****

  Empire Kowloon ****

Regal Kowloon ****

Eaton ****

  Metropark Kowloon ***

Stanford Monkok***

The Kimberley ***

  The Salisbury YMCA ***

Wharney Guang Dong Hotel ***

Cityview ***

Novotel Nathan Rd ****

 
 

 

Söderhavet

 

Endast 3 timmars flygresa ifrån Auckland och obetydligt längre ifrån Sydney börjar Söderhavet med Fiji Islands. Tack vare att flygbolaget Cathay Pacific har ett nära samarbete med Air Pacific blir det enkelt att göra stopp i Fiji. Det kostar visserligen lite mer att förlänga resan i Söderhavet men är värt vartenda öre... Läs mer>>

 
 

 

Bali

 
Bali ligger endast 2,5 timmars flygresa norr om Darwin. Med en del flygbiljetter kan du göra stopp på Bali på väg till Australien. Underbara människor, god mat, fina sandstränder och låg prisnivå gör din vistelse på Bali extra förnöjsam.

Vi tycker faktiskt så mycket om Bali att vi till och med rekommenderar Bali som unik destination. Därför har utvecklat ett speciellt Balikoncept som vi kallar Destination Bali. Destination Bali finns här>>

     

Tokyo

 
Med över 12 miljoner invånare är Tokyo en av världens största städer och hela storstadsområdet med 30 miljoner invånare är världens mest befolkade. Gigantstaden är byggd kring flera olika centrum, vilket gör att man aldrig är "mitt i" staden. I centrum bor endast några hundra tusen invånare. Tokyoborna hjälpsamma och trevliga om än ofta stressade. Kunskaperna i engelska är varierande men oftast går det att göra sig förstådd.

Gratis destinationsguide om Tokyo hämtar du här>>

Transfer
Narita International Airport, Tokyos största flygplats belägen cirka 90 minuter öster om centrum.

Century Hyatt Tokyo *****

Renaissance Ginza Tobu ****

  Shinjuku New City ***

     

Shanghai

 

18 miljoner kineser kan inte ha fel. Shanghai måste vara världens häftigaste storstad. Österns Pärla är mer futuristisk än New York och lika rent som Singapore plus en stor dos Disneyland. Att promenera längs The Bund på kvällen kan kännas som på Tivoli. Inte bara skyskraporna är upplysta och växlar färger konstant utan till och med båtarna som flyter på Huangpufloden är upplysta som julgranar. Den som trott att Bangkok har oslagbar shopping blir glatt överraskad över att Shanghai är billigare och har ett ännu större utbud av märkeskopior. Gör ditt stopp i Shanghai på vägen hem. Du har inte en chans att släpa runt alla nyinköpa fynd på din resa i Australien och Nya Zeeland.

Gratis destinationsguide om Shanghai hämtar du här>>

Transfer
Flygplatsen ligger drygt 30 km från Shanghai. Från flygplatsen går ett expresståg som tar ca 5 minuter. Hastigheten är 430km. Pris 50kr. Ifrån tågstationen tar du taxi till hotellet.

Peace ****

Novotel Atlantis ****

Holiday Inn ****