Nya Zeeland

Välkommen till ett av världens vackraste länder. På Maori språket heter Nya Zeeland Aotearoa. Det betyder "Landet med det långa vita molnet". Nya Zeelands dramatiska och natursköna landskap omfattar gröna böljande kullar och klippiga kuststräckor, bedövande vackra fjordar och dalar samt höga berg och glaciärer på Sydön men även väldigt annorlunda vulkaniska månlandskap och bubblande pölar av lera på Nordön.

Bra karta över Nya Zeeland finns här>>

Nya Zeeland fakta finns här>>

Trevlig reklamfilm om Nya Zeeland finns här>>

   
Livsrytmen på Nya Zeeland är lugn och avslappnad. Om du vill kan du bara koppla av på stranden, som till exempel någonstans i The Coromandel eller ägna dig åt någon lugnare aktivitet. Du kan simma med delfiner, segla i Bay of Islands eller kryssa genom Milford Sound. Kanske vill du fördjupa dig i den spännande Maori kulturen. Annars är äventyr Nya Zeelands specialitet. Testa jet-boating, paragliding, skydiving, caving, rafting eller hiking och glöm inte att detta är landet där bungy-jumping föddes. Din egen kombination av snabbt tempo och tillbakalutad avkoppling gör semestern på Nya Zeeland oförglömlig.
   

Det är lätt att upptäcka Nya Zeeland med en hyrbil eller husbil. Avstånden är korta. Även om man kör på vänstersidan är trafiken lätt och vägarna av hög standard. Om du känner dig osäker att köra själv rekommenderar vi turer på egen hand i en bekväm buss med en kunnig Kiwi chaufför och guide.

Priser på husbilar inklusive självriskeliminering hittar du här>>

   
De två huvudöarna är sinsemellan väldigt olika. Måste du välja mellan Nord- och Sydön gäller det att bestämma vad du är mest intresserad av. På Nordön finns de finaste badstränderna, de vulkaniskt aktiva områdena och här finner du också den största staden, Auckland. Vill du göra vandringar, idka friluftsliv eller uppleva den mest dramatiska naturen bör du bege dig till Sydön.

Vill du uppleva hela Nya Zeeland med bägge öarna rekommenderar vi följande rutt:

Flyg in till Auckland och ta dig med buss eller bil norrut till Bay of Islands kanske ända upp till Cape Reinga. Därefter tillbaka söderut, förbi Auckland, till fascinerande Waitomo-grottorna med tusentals lysmaskar, vidare till Rotorua, centrum för vulkaniska aktiviteter och Maori kultur och Taupo med vackra Lake Taupo. Så står Napier och huvudstaden Wellington på tur. Därifrån tar du färjan över till Sydön och hamnstaden Picton. Från Picton tar man sig mot Christchurch, som kallas för "the garden city" men gör uppehåll i Kaikoura för att titta på valar. Från Christchurch till den vackra lilla staden Dunedin och vidare till Queenstown, centrum för alla typer av utomhusaktiviteter. Efter Queenstown är den givna utflykten TeAnau och Milford Sound, vars fantastiska fjordlandskap får de norska fjordarna att blekna i jämförelse. Därifrån vidare till Franz Josef Glaciär innan du lämnar västkusten via Greymouth för resan tillbaka till Christchurch.

Vi delar gärna med oss av våra bästa erfarenheter, våra egna paradisplatser, våra favoriter bland övernattningsställen och berättar om de aktiviteter du bara inte få missa. Kontakta oss.

 

 

Reseförslag

Nya Zeeland, Nordön & Sydön -19 dagar

Nya Zeeland med tåg och buss - 17 dagar

Nya Zeeland med husbil 20 dagar

Med bil eller husbil från Christchurch till Auckland - 11 dagar

Nordön med bil eller husbil – 9 dagar

Exempel på turer:

Bay of Islands

Coromandel

Wellington

Val expedition

Glaciärer, Fjordar, Äventyr